Over Anna Hoeve

Over Anna Hoeve

Anna Hoeve Horses is het paarden bedrijf van de familie Knoops dat zich bezig houdt met fokken, opfokken, africhten en handelen in sportpaarden. De laatste jaren is de nadruk komen te liggen op export van kwaliteitsvolle sportpaarden naar Canada en USA.

Anna Hoeve Horses heeft meer dan een eeuw ervaring in de paarden. De Anna Hoeve te Lierop is gebouwd in 1961 en is vernoemd naar de echtgenote van Martien Knoops, vader van de huidige eigenaar Leon Knoops.

In 1961 verhuisden de paarden mee naar de Anna Hoeve. Naast het agrarisch bedrijf vormden de paarden altijd een belangrijk onderdeel van de activiteiten op de Anna Hoeve. In 1981 nam Leon Knoops het stokje over van zijn vader. Leon bouwde de agrarische bedrijven om naar grote zelfstandige bedrijven, maar ook toen bleven de paarden een belangrijk onderdeel voor de familie Knoops.

Vanaf 2008 zijn de kinderen van Leon zich volop bezig gaan houden met de agrarische bedrijven waardoor er meer tijd vrij kwam voor Leon om zijn passie, de paardenhouderij, verder te ontwikkelen. Het werd een zelfstandig onderdeel van het bedrijven collectief van de familie Knoops. Het heeft de naam van de gebouwen waar we in 1961 zijn neergestreken “Anna Hoeve Horses” behouden.

Anna Hoeve Horses oude foto's historie

Vandaag de dag heeft Anna Hoeve Horses een paardenbestand van ongeveer 50 paarden, waarvan circa 30 rijpaarden. We werken al jaren samen met partners is Canada en USA. Anna Hoeve Horses koopt paarden in Europa die getraind en geschoold worden en vervolgens merendeels naar Canada of USA vertrekken. Door de jarenlange ervaring en samenwerking weten we precies waar onze klanten naar op zoek zijn.

Anna Hoeve Horses is erg kritisch bij de inkoop van paarden. Wij reizen door heel Nederland, Belgie en Duitsland om de juiste paarden te vinden. Voordat de paarden door Anna hoeve Horses aangekocht worden zijn ze uitgebreid klinisch en röntgenologisch gekeurd. Vervolgens komen ze bij ons in training tot ze klaar zijn voor de verkoop. We hebben paarden van verschillende niveau’s. Van jonge paarden die net zadelmak zijn, ook uit eigen fokkerij, tot paarden die op 1.45m niveau presteren.

Paard: Gerry Butler

Poster Anna Hoeve Horses 100 years rxperience in horses

Meer informatie

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze paarden.